latinica  ћирилица
19/12/2014 |  10:27 | Autor: RTRS

Posljedice krize: Svi Brazilci iz Šahtjora mogu da idu

Rat i politička kriza uzeli su maha u Ukrajini, rješenja nema na na vidiku, pa su čelnici kluba iz Šathjora iz Donjecka odlučili da daju odriješene ruke svojim glavnim igračima, među kojima je čak 13 Brazilaca.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Šahtjor je u prethodnih nekoliko godina postao najbolji klub Istočne Evrope, njihovo učešće u Ligi šampiona se više ni ne dovodi u pitanje, ali su zbog situacije u Ukrajini ozbiljno uzdrmani, prenosi Blic.

Zbog krize u zemlji, fudblaeri Šahtjora su morali da se presele iz Donjecka u Lavov gdje treniraju i igraju utakmice, što vlasniku kluba Rinatu Ahmetovu sve više prazni džepove.

Dom Šahtjora,  "Donbas" arena odavno je prazna, bila je i meta bombi, klub je to sve nekako preživio, prošao grupnu fazu Lige šampiona, ali bi u elitnom takmičenju, kao i ukrajinskom šampionatu takmičenje mogao da nastavi, blago rečeno oslabljen.

Svi glavni aduti kluba dobili su dozvolu da napuste klub u zimskom prelaznom roku, što je bio dovoljan poziv vodećim evropskim klubovima. Na tržištu će se naći 13 Brazilaca, koje predvodi prvi strelac Lige šampiona Luiz Adrijano, a tu su još sjajni Daglas Košta, Aleks Teišeira, Bernard, Tajson, Fred, Fernando, Velington Nem, Ismaili, Marlos, Ilsinjo, Azevedo i Dentinjo, piše njemački Kiker.

Za klub će nastupiti manje afirmisan igrači, a veliko je pitanje da li će ih i dalje predvoditi dugogodišnji kapiten Darijo Srna.

On je na meti Mančester junajteda, pa bi tako, uz odlaske Brazilaca, mogla da bude stavljena tačka na vrlo uspješnu eru Šahtjora.