latinica  ћирилица
20/12/2014 |  12:26 | Autor: RTRS

Brčko: Otvoren rukometni turnir evropskih nada (VIDEO)

U Brčkom je sinoć otvoren 12. rukometni turnir evropskih nada, koji se bore za Trofej grada.

Na turniru učestvuje 14 klubova sa po tri starosne selekcije iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Danske i Grčke.

Kroz rukometni turnir evropskih nada, koji se bore za Trofej grada Brčko, organizator turnira rukometni klub Lokomotiva uz pomoć grada, želi da Brčko postane i grad rukometa, kao što je do sada bio prepoznatljiv po odobojci.

"To je u svakom slučaju dobra poruka i za Brčko distirkt i za Bosnu i Hercegovinu, jer sport može širiti samo pozitivne poruke, samo pozitivnu energiju a to će u svakom slčaju potaknuti i afirmiranje, sporta globalno a naravno i rukometa", rekao gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić.

"Cilj rukometnom klubu Lokomotiva je da ovaj turnir preraste u jedan od najačih turnira na prostoru bivše Јugoslavije, pa i šire. Trenutno mi to i jesmo", kazao je rukometaš Lokomotive iz Brčkog Goran Vasić.

Najbolju ocjenu trunira i očekivanja dali su oni učesnici, koji se već šest godina za redom vraćaju na turnir.

"Ovaj turnir, čini mi se, budući da je tek prvi dan, će napraviti još jedan iskorak, prema i kvalitetu i kvantitetu i mislim da je ovo jedan od boljih turunira u regiji za ove mlađe starosne grupe", rekao je trener rukometnog kluba Zagreb Luka Panza.

Dvanaesto izdanje rukometnog turnira evropskih nada, koji se bore za Trofej grada Brčko, traje tri dana. Na njemu takmiči 14 klubova iz šest evrospkih zemalja u uzrastima 1998, 2000.i 2002. godišta.