latinica  ћирилица
21/01/2015 |  07:56 | Autor: B92

Ana ne igra za reprezentaciju zbog preloma prsta

Trener srpske teniserke Ane Ivanović Dejan Petrović rekao je selektoru FED kup reprezentacije Srbije Tatjani Јečmenici da ona neće igrati za nacionalni tim u Budimpešti.

Međutim, poslije ranog ispadanja Ivanovićeve već na startu prvog Grend slema sezone postojala je šansa da se odluka promijeni. Što zbog više vremena za odmor, što zbog toga da su u obavezi da odigraju meč za reprezentaciju da bi mogli da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Ipak, prema saznanjima "Večernjih novosti" Ana sigurno neće igrati protiv Austrije od četvrtog do sedmog februara.

"Ana je polomila prst na nozi i zbog toga joj je neophodan odmor. Sigurno neće igrati u FED kupu. Prvi naredni turnir biće joj Dubai (od 15. do 21. februara)", potvrdili su za "Novosti online" ljudi iz tima najbolje igračice Srbije.

Na takmičenju u prestonici Mađarske učestvovaće 16 selekcija raspoređenih u četiri grupe i igraće se po kružnom sistemu.

Pobjednici grupa takmičiće se u mini plej-ofu, a bolji iz tih duela u aprilu će pokušati da izbore plasman u Svjetsku grupu 2 Fed kupa.

Јečmenica je ranije objavila da će Srbiju u Budimpešti predstavljati Aleksandra Krunić, Ivana Јorović, Doroteja Erić i Vojislava Lukić.