latinica  ћирилица
23/01/2015 |  10:20 | Autor: SRNA

Majkić: Previše dokaza u korist Kebinih tvrdnji (VIDEO)

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić kaže da ima suviše dokaznog materijala koji predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefika DŽaferovića dovodi u vezu s ratnim zločinima da bi to bilo izmišljotina.
Dušanka Majkić - Foto: RTRS
Dušanka MajkićFoto: RTRS

Ona je navela da u SNSD-u smatraju da DŽaferović ne može da vodi ovaj dom i predstavlja Parlamentarnu skupštinu BiH dok se ne dokaže da li je ono što za njega iznosi potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo istina ili ne.

- Ukoliko to nije istina, on će moći nastaviti da obavlja svoje funkcije. Međutim, suviše ima dokaznog materijala da bi to bilo izmišljotina - ocijenila je Majkićeva i podsjetila da su mnogi Srbi skinuti s pozicija, jer su bili u neposrednoj vezi sa SDS-om u vrijeme rata.

Majkićeva je za portal "Vijesti" rekla da pitanje rada Tužilaštva BiH u vezi sa slučajem koji je otvorio Kebo neće biti samo privatna želja ove institucije ili glavnog tužioca, nego mnogo značajnijih ljudi koji će nastojati da ovo riješe do kraja.

Ona je navela da će poslanici SNSD-a ponovo izaći sa zahtjevom za smjenu DŽaferovića, a ukoliko ne dobiju saglasnost za to, opet će napustiti sjednicu. 

Dodala je da zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, koji je pozvao poslanike SNSD-a da prisustvuju sjednicama ovog doma, ne treba da govori šta je obaveza poslanika SNSD-a.