latinica  ћирилица
23/01/2015 |  14:11 | Autor: TANЈUG

Јusufspahić: U ISIL-u se okupio najveći šljam

Muhamed Јusufspahić ocjenjuje da Islamska država koristi taoce da bi uzela nešto para. Sakupio se najveći šljam, da nam ogade Alaha, kaže muftija srbijanski.

Muftija srbijanski Muhamed Јusufspahić ocijenio je pretnju pripadnika Islamske države da će ubiti dva taoca iz Јapana "željom da se usputno uzme nešto para".

"Onaj scenario, ona ubijanja, onog novinara i ovo sada što spremaju s dvojicom Јapanaca, njihova je želja da usputno uzmu još nešto para i da urade glavnu stvar, da meni u mom srcu ogade Alaha", rekao je Јusufspahić kasno sinoć na jagodinskoj TV "Palma plus".

Pripadnici Islamske države za otkup dvojice japanskih talaca, prije tri dana, zatražili su od Vlade Јapana 200 miliona dolara.

"Došli su iz svih krajeva svijeta: Engleske, Njemačke, Francuske... u Siriju i Irak, sakupio se najveći šljam, da "u ime" Alaha u nama ogade Alaha, da nam svima ogade Boga, to je verzija antihrista", istakao je Јausufspahić.

On je ocijenio da je Islamska država "sotona zaodjenuta u nešto smrdljivo, nešto mrsko".

"Božja država je Selamska država, a ne Islamska država. Ništa se po islamu ne može nazvati, islam je put ka Bogu. Oni su tu za račun antihristovske, lažne država da preotmu ono što je nečije, da preotmu ono što je tuđe vlasništvo i prodaju ga jeftino", rekao je Јusufspahić.

Prema njegovim riječima, "ovo nema veze ni s Muhamedom ni sa Isusom, ni s Avramom, ovo ima veze s ideologijom, to treba prepoznati. To je nered. Mi u svojim srcima moramo usrciti gospoda Boga".

Kada je riječ o islamskoj vjerskoj zajednici u Srbiji, "mi smo jedinstveni kada je u pitanju Bog, a Boga zovem i zapomažem da nas drži u tome".

"Nadam se da ćemo biti zajedno i ići tragom Muhamedovim i svih božijih poslanika, da nećemo biti na različitim stranama", zaključio je Јusufspahić.