latinica  ћирилица
23/01/2015 |  18:19 | Autor: Agencije

Dačić: Raditi na rješavanju razlika između Srbije i Albanije

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Rimu, na trilateralnom sastanku ministara spoljnih poslova Srbije, Italije i Albanije, da treba raditi na rješavanju razlika u cilju jačanja dijaloga i prijateljskih odnosa Beograda i Tirane.

"Treba da se usredsredimo na ono što nas ujedinjuje, a ne na ono što nas razdvaja. Deo smo istog regiona i težimo ka zajedničkim projektima", rekao je Dačić na sastanku koji je organizovan na inicijativu šefa italijanske diplomatije Paola Đentilonija.

Na trilateralnom sastanku razgovarano je o regionalnoj saradnji u svjetlu evropskih integracija, kao i o podršci koju Italija daje ovom procesu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Poseban akcenat stavljen je i na jačanje regionalne ekonomske saradnje u sferi energetike i infrastrukture, prevashodno u kontekstu Strategije EU za Јadransko-jonski makroregion.

Trilateralni sastanak organizovan je na inicijativu ministra spoljnih poslova Italije Paola Đentilonija, a osim Dačića učestvovao je i šef albanske diplomatije Ditmir Bušati.

Šefovi diplomatija saglasili su se da će ovaj trilateralni sastanak doprinijeti stabilizaciji odnosa Beograda i Tirane.