latinica  ћирилица
23/01/2015 |  19:16 | Autor: Agencije

Vanredno u Vranjskoj banji, voda odnijela dio mosta

Nabujala Korbevačka rijeka odnijela je dio mosta u selu Korbevac kod Vranjske banje. U prekidu je put ka Krivoj Feji, a zbog kiše koja je padala tokom noći i većeg dijela dana, ugroženo je još putnih pravaca u okolini Vranja, Vladičinog Hana i Surdulice.

U Vranjskoj banji i selima sa desne strane Јužne Morave proglašena je vanredna situacija.

U dvorištima i podrumima više kuća u pojedinim naseljima u Vranjskoj banji tokom dana bilo je vode, koja se izlila iz kanala i potoka.

Ta voda se povlači, ali rastu vodostaji većih rijeka, i ugrožavaju mostove.

Prema riječima predsjednika opštine Vladičin Han, Branislava Tošića iz pojedinih kuća će ljudi morati da se sele u privremeni smještaj. Materijalna šteta je velika i još se procjenjuje na osnovu slike sa terena.

Prema prvim procjenama najveću štetu od izlivanja rijeke Vrle u Žitorađu imaju upravo vlasnici malih preduzeća i zanatskih radnji, jer im je voda poplavila privredne objekte.

MEĆAVA NA VLASINI 

Snježna mećava zahvatila je danas Vlasinu, a mokar snijeg koji je pao ostavio je opštinu Crna Trava bez struje i telefona i uzrokovao brojne probleme u saobraćaju.

Mještani pričaju da je za dva do tri sata palo oko 40 centimetara mokrog snijega, javlja Radio-televizija Srbije.

Na puteve su pale breze i odronilo se kamenje, pa je neprohodan put od Crne Trave prema Vlasinskom jezeru, a kolone automobila su na pravcu od Surdulice ka jezeru.

Na Vlasinskom jezeru nema struje, a u prekidu je i telefonija.