latinica  ћирилица
23/01/2015 |  21:08 | Autor: Agencije

Pljačkašima pumpi devet godina robije

Srđan Pavlović (33) i Miloš Pajdić (20) iz Laktaša osuđeni su na ukupno devet godina zatvora u Okružnom sudu Banjaluka zbog pljačke tri benzinske pumpe, iz kojih su ukrali oko 4.500 maraka.
Pljačka "Nestro petrol" pumpe - Foto: ilustracija
Pljačka "Nestro petrol" pumpeFoto: ilustracija

Tako je Pavlović osuđen na pet, a Pajdić na četiri godine zatvora.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice, koji su optuženi zaključili s Okružnim tužilaštvom Banjaluka.

Prema navodima u presudi, Pavlović i Pajdić od 26. avgusta do 15. oktobra opljačkali su dvije benzinske pumpe "Nis petrola" na području Laktaša i pumpu "Nestro petrol" u Banjaluci.

Naime, oni su 26. avgusta, u 2.50 ujutro, ušli u benzinsku pumpu "Nis petrol" u Prijedorskoj ulici. Prijeteći oružjem, od radnika su ukrali 2.046 maraka, četiri kutije cigareta LD i valter 100, vrijedne 13,40 KM. Ovu pljačku su počinili sa R.P., koji je bio maloljetan i kome se sudi odvojeno.

Potom su Pajdić, Pavlović i maloljetnik pumpu "Nis petrol" koja se nalazi preko puta gore navedene, opljačkali i 16. septembra, kada su, prijeteći oružjem, ukrali 978 maraka i četiri šteke cigareta vrijedne 253 marke.

Treće razbojništvo počinili su 15. oktobra, kada su, oko 3.45, opljačkali benzinsku pumpu "Nestro petrol" u banjalučkoj ulici Branka Popovića. Tom prilikom su od radnika ukrali 1.200 maraka i 150 evra.

Oni su uhapšeni mjesec dana nakon trećeg razbojništva i to na području Banjaluke.

Prilikom hapšenja kod njih su pronađeni i oduzeti jedna ručno prepravljena puška, dva noža, tri maske za lice, odnosno fantomke, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.