latinica  ћирилица
24/01/2015 |  09:42 | Autor: B92

Nastavlja se sukob Čavića i Plivačkog saveza Srbije

Srpski plivač Milorad Čavić poručio je čelnicima Plivačkog saveza da je vrijeme da napuste svoje funkcije, čime je nastavljen sukob dveju strana.
 - Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Podsjećamo, Čavić je prethodno istakao da je "Savez leglo korupcije" i poručio Arkadiju Vjačaninu da dobro razmisli o odluci da ubuduće pliva pod zastavom Srbije, zbog čega su mu čelnici Plivačkog saveza Srbije prijetili tužbom, prenosi B92.

Od tada, Ministarstvo omladine i sporta donijelo je odluku da Plivački savez Srbije ne dobije finansijska sredstva zbog kršenja zakona, tačnije zbog nenamjenskog trošenja sredstava.

"Rado ću vam reći sve u oči, i to pred sudom, zbog vas smo izgubili svi. Vrijeme je da se sklonite", napisao je Čavić na svom profilu na društvenoj mreži Tviter.

U petak je reagovalo i vladajuće tijelo srpskog plivanja, istakavši da je sud donio odluku da nije bilo nenamjenskog trošenja budžetskih sredstava, čime se negiraju tvrdnje revizora Ministarstva omladine i sporta. Iz Plivačkog saveza su, takođe, istakli da je to tijelo jedino koje može da izda dozvole plivačima, bez koje na međunarodnim takmičenjima ne može da nastupi nijedan sportista.

"Mi ćemo, naravno, na dostavljeno obavještenje, u zakonskom roku podnijeti prigovor i dalje vjerujući da je interes plivanja kao sporta od značaja i za vrhunske sportiste, ali bar isto toliko i za sve uzraste u cijeloj zemlji i da kašnjenje u izjašnjenju po materiji u kojoj je na kraju PSS bio u pravu, ne može biti tretirano kao materijalno finansijski ili privredni prekršaj", ističe se u saopštenju Plivačkog saveza Srbije, "Nadamo se da Srbija, koja finansira i gubitaše i dužnike i saveze bez odgovarajuće dokumentacije, neće biti prva zemlja u svijetu koja će uštedom budžeta od oko 300.000 evra za cijeli jedan bazični sport za cijelu godinu pokazati nedostatak svijesti i savjesti, stavljajući partikularne interese pojedinaca iznad nacionalnog interesa, kakav opstanak i razvoj plivanja definitivno jeste".