latinica  ћирилица
26/01/2015 |  11:35 | Autor: RTRS

Cibona ostala bez centra

Košarkaški klub Cibona ostao je bez igrača na centarskoj poziciji Јure Lalića.

On je postao četvrti igrač koji je tokom ove sezone napustio redove aktuelnog šampiona ABA lige, prenio je B92.

Lalić (28) će pojačati redove poljske Zjelone Gore, a trener tog tima Sašo Filipovski je istakao da je vodeći tim poljskog šampionata dobio jakog i inteligentnog centra.

"On je klasični centar koji voli da igra bliže košu. Iskusan je igrač, igrao je za timove koji su osvajali trofeje, veoma je jako i inteligentan košarkaš koji će sigurno donijeti kvalitet ekipi", rekao je Filipovski.

Zjelona Gora je trenutno lider poljskog prvenstva, a hrvatski centar dolazi kao zamjena za Amerikanca Danijela DŽonsona. Slovenački stručnjak je istakao da Lalića planirao da koristi kao rezervnog centra.

"Falio nam je igrač pod košem poslije odlaska Danijela DŽonsona, neko ko će dijeliti minute sa Adamom Hrcjanijukom koji je naš startni centar. Imali smo i dosta problema sa povredama u prethodnim nedjeljama pa smo odlučili da iskoristimo to što je Јure u ugovoru imao opciju po kojoj je bez obeštećenja mogao da napusti klub", rekao je Sašo Filipovski.

Podsjećamo, tokom ove sezone iz kluba su otišla tri igrača, dvojica plejmejkera Devon Van Ostrum i DŽerel Blesingejm i krilni centar hrvatske reprezentacije Damir Markota.