latinica  ћирилица
27/01/2015 |  09:17 | Autor: TANЈUG

Vučić: Lake mjere ne donose najbolje rezultate

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da lake, popularne mjere nisu uvek najbolje rješenje, niti donose najbolji rezultat.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je tokom posjete Helsinkiju, poslije razgovora s finskim državnim vrhom, u ponedjeljak poručio da je za zemlje i njihovu budućnost bolje donositi teže mjere, nego lake i popularne.

- Ono gdje smo se mi (Vučić i predsjednik Finske Sauli Ninisto) složili, to je da nisu lake mjere uvijek najbolje rješenje. Obično za zemlje i za ljude uvek bude bolje kad se više potrudimo, više radimo i kada se donose teže mjere, naglasio je Vučić u izjavi za RTS.

- To je odgovornost političara, i za zemlje i za njihovu budućnost bolje je nego da donosite lake mjere i popularne mjere. To nikada ne donese rezultat, niti je to najbolji rezultat za te zemlje, naveo je premijer.

Vučić, koji je s finskim državnim vrhom razgovarao o putu Srbije ka EU, predsjedavanju OEBS-u i odnosima u regionu, pozvao je investitore da ulažu u Srbiji.

Vučić je rekao da se Finska zalaže za otvaranje poglavlja i pomaže Srbiji, podsjetivši na značajnu pomoć te zemlje poslije poplava, dolazak sve većeg broja biznismena i značaj biznis foruma u Helsinkiju za Srbiju.

- Mislim da će takva podrška Srbiji da se širi i da bude sve veća, rekao je Vučić.