latinica  ћирилица
31/01/2015 |  08:59 | Autor: sportske.net

ABA liga kaznila Budućnost

Derbi utakmica 19. kola regionalne ABA lige igrana u ponedjeljak u SC "Morača" protekao je, naizgled, bez ikakvih incidenata ali su disciplinski organi imali šta da zamjere organizatoru utakmice.

Košarkaški klub Budućnost Voli kažnjen je sa 1.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta na parket dok je zbog ulaska neovlašćenih lica u sudijske svlačionice crnogorskom klubu izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 evra.

Podgoričanima se na teret stavlja i to što sudijama nije obezbijeđen siguran izlazak iz dvorane ali je taj prestup već obračunat u gore navedene iznose.

Pomoćni trener Goran Rakočević suspendovan je sa tri utakmice i kažnjen sa 500 evra zbog neprimjerenog ponašanja i vrijeđanja arbitara, a istu kaznu dobio je i Gavrilo Pajović, službeni predstavnik kluba.

Predsjedniku Budućnosti Draganu Bokanu izrečena je zabrana ulaska u SC "Morača" na naredne dvije utakmice koje "Plavi" igraju protiv Zadra i Krke.

Podsjećamo da je Crvena zvezda Telekom pomenutu utakmicu dobila rezultatom 76:77 pogotkom Nikole Kalinića u posljednjim momentima susreta.