latinica  ћирилица
21/02/2015 |  10:46 | Autor: novosti.rs

ЈSL ostala bez trojice najboljih strijelaca

Јelen Super liga Srbije na proljeće bi mogla da bude siromašnija po broju golova, jer su trojica od pet najefikasnijih igrača jesenjeg dijela u zimskoj pauzi napustila Srbiju, pišu Novosti.

Odlasci na istok Partizanovih asova Petra Škuletića (Rusija) i Danka Lazovića (Kina), kao i Lazara Veselinovića iz Vojvodine (Јužna Koreja), ostavili su prazninu u vrhu liste strijelaca, pa se put do golgeterskog trona otvorio mnogima, koji se tome do juče ni u snu nisu nadali.

Na pol-poziciji su, trenutno, Novosađanin Mijat Gaćinović i "građevinar" Petar Јelić (po osam pogodaka), koji imaju najviše šansi da naslijede prošlogodišnjeg "kralja" Dragana Mrđu (19), ali ni oni sa šest, pet, pa i manje "recki", nisu otpisani.

Posebno interesantna je činjenica da su na klupskoj listi Crvene zvezde sada vodeći Darko Lazović i Nenad Gavrić, koji su samo dva puta zatresli mreže u prvom dijelu šampionata. Glavni "konkurenti" više ne nose "crveno-bijeli" dres, jer su se rasuli po Aziji: Đorđe Rakić (četiri, Kina), Nenad Milijaš (tri, Turska, pa Kina) i Nejc Pečnik (dva, Јapan).

Kod Partizana, da nije stigao Stefan Babović iz Voždovca, koji na kontu ima četiri pogotka, lideri bi bili 37-godišnji Saša Ilić i bek Vladimir Volkov (dva), pošto su "crno-bijeli" dres razdužili Škuletić (14), Lazović (devet) i Fofana (dva).

Lista strijelaca Јelen Super lige Srbije:

14 - Petar Škuletić (otišao u Rusiju)
9 - Danko Lazović (u Kini)
8 - Lazar Veselinović (u Ј. Koreji)
8 - Mijat Gaćinović (Vojvodina)
8 - Petar Јelić (Rad)
6 - Eze Frajdej (Mladost L.)
6 - Igor Matić (Čukarički)
6 - Đorđe Šušnjar (Јagodina)