latinica  ћирилица
21/02/2015 |  12:24 | Autor: RTRS

Kup Radivoja Koraća: Zvezda i Partizan za finale

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Telekom sastaće se večeras u Nišu, sa početkog u 21 čas, u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.
Košarka - Foto: ilustracija
KošarkaFoto: ilustracija

Za košarkaše Crvene zvezde duel sa niškim Konstantinom (81:65) bio je poput jačeg treninga. Branioc trofeja je, poput Partizana dan ranije, na najracionalniji način obavio posao - niko nije povrijeđen, a svi su se razigrali i sačuvali dovoljno energije i svježine za večerašnji derbi, piše Blic.

Tim Dejana Radonjića do pobjede je vodio Boban Marjanović sa 15 poena i pet skokova, dok su Kalinić i Vilijams, koji je drugo poluvrijeme odgledao sa klupe, imali po devet poena.

"Ono što smo priželjkivali to smo i uradili, tako da se osećamo spremno za duel sa najvećim rivalom. Imamo samo 20-ak sati između ova dva meča, ali ne razmišljamo o vremenu. Prosto, želimo da odigramo što bolje i to je to", rekao je trener "crveno-bijelih" Dejan Radonjić.

Trener Zvezde još jednom je pohvalio večerašnjeg rivala, sa kojim će se sastati nakon što se okonča prvi polufinalni duel, između Vršca i Mega Leksa, koji počinje u 18.30.

"Partizan ima deset pobjeda u nizu, imaju kvalitet i iskustvo. Imaju i sistem koji im je donio puno titula, a mi smo svjesni toga. Međutim, i mi ćemo izaći na teren da nametnemo svoj kvalitet i pokušamo da pobijedimo. Bilo bi stvarno lijepo da sve protekne kao praznik, da sve bude u sportskom i fer ambijentu i da se tako dođe do trofeja", zaključio je Radonjić.

I trener Partizana Duško Vujošević imao je kratak komentar poslije trijumfa Zvezde nad Konstantinom.

"Gospodin slučaj je htio da se najatraktivnija utakmica turnira odigra u polufinalu, a mi ćemo dati sve od sebe da se suprotstavimo favorizovanom rivalu", poručio je Vujošević.

U drugom polufinalnom meču sastaće se Mega Leks i Vršac.