latinica  ћирилица
23/02/2015 |  07:56 | Autor: B92

Gradonačelnik Parme: Nema lijeka

Gradonačelnik Parme Federiko Picaroti rekao je da za trenutnu situaciju u fudbalskom klubu Parma ne postoji lijek dok je Đampjetro Manenti predsjednik.

Podsjećamo, Parma je u subotu izbačena iz Serije A, pošto je klub obavijestio čelnike lige da ne može da ispuni svoje obaveze.

Prethodno je utakmica sa Udinezeom, koja je trebalo da bude odigrana u nedjelju, otkazana pošto Parma nije mogla da plati redare i policiju.

Klub je na rubu bankrota, a iako je predsjednik igračima najavio da će plate biti uplaćene prošlog ponedjeljka, to se nije desilo.

Zbog svih dešavanja proteklih dana navijači Parme su organizovali protest ispred stadiona, u kojima im se pridružio gradonačelnik. Navijači su istakli transparent na kojem je pisalo: "Zatvoreno zbog pljačke".

"Ovdje sam da bih podržao tim, koji čine navijači, igrači i zaposleni u klubu", rekao je Picaroti, "Ono što Parmi nedostaje su vlasnici, jasni i odlučni. I to je ključ toga da se situacija preokrene. Mislim da trenutnoj situaciji, pod vođstvom Manentija, ne postoji lijek. Čak i da novac stigne, kome on pripada? Ništa nije jasno, neke institucije moraju da se umiješaju u ovo", rekao je Manenti.