latinica  ћирилица
23/02/2015 |  08:10 | Autor: sportske.net

De Hea traži otkupnu kauzulu u novom ugovoru

Pregovori golmana Davida De Hee sa upravom Mančester Јunajteda u vezi novog ugovora su "zapeli".

 Španac navodno traži da u ugovor bude uključena otkupna klauzula, što Mančester junajted, za sada, odbija!

David De Hea je ove sezone nebrojeno puta spasio Mančester Јunajted i opšti je utisak da "Đavoli" ne bi bili ni među prva četiri tima da Španac ne brani tako dobro.

Ipak, njegov ugovor ističe za godinu i po dana, i dvije strane su sjele za sto kako bi se dogovorile o nastavku saradnje.

Činilo se da će novi ugovor, uz očekivano povećanje plate bivšem golmanu Atletika, biti relativno glatko potpisan, ali onda su se javile, za sada, nepremostive prepreke.

Naime, španski As tvrdi da je De Hea tražio od Mančester junajteda da u novi ugovor bude uključena otkupna klauzula u iznosu od 22,2 miliona funti!

Mančester junajted bi želeo to da izbjegne po svaku cijenu, ali postoje naznake da će možda i prihvatiti zahtjev Španca, ako ta klauzula bude znatno viša.

Van Gal već sada De Heu smatra najboljim golmanom na svijetu, a za najboljeg golmana na svijetu morate platiti najveću cijenu u istoriji, tako da Holanđanin ne želi ni da čuje za bilo koju cifru koja je ispod 40 miliona funti.

Čini se da će i tu cijenu bez problema platiti madridski Real, za koje se smatra da su zainteresovani za španskog reprezentativca, koji bi trebalo da zamijeni legendu kluba, Ikera Kasiljasa.

Ipak, čitavu priču treba uzeti sa rezervom, pošto dolazi od španskih medija koji od početka "navijaju" da se De Hea vrati u domovinu.

Iako Јunajted nije više onako moćan kao prije par godina, teško je očekivati da će se tako lako odreći svog najboljeg fudbalera u ovoj sezoni.