latinica  ћирилица
23/02/2015 |  14:09 | Autor: SportSport.ba

Baždarević sa trenerima premijerligaških klubova

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, danas će doputovati u Sarajevo, a sutra će održati radni sastanak sa trenerima premijerligaških klubova.

"Danas sam u Sarajevu, a već sutra se okrećem novim radnim obavezama", rekao Baždarević za portal sporsport.ba.

Sastanku sa trenerima premijerligaških klubova prisustvovaće i selektori mlade, juniorske i olimpijske reprezentacije BiH, Darko Nestorović, Toni Karačić i Mirza Varešanović, te predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Јasmin Baković, tehnički direktor Denijal Pirić i rukovodilac Centra za edukaciju Munir Talović.

"Sutrašnji sastanak je slijed strateškog plana koji je usvojio IO FS BiH, a jedna od krucijalnih stavki je korelacija struke, tehničkog sektora i najstručnijih klupskih trenera BH Telecom Premijer lige BiH. Cilj nam je da uspostavimo kvalitetnu komunikaciju u dva pravca. Selektori naših selekcija stoje na stručnoj usluzi trenerima klubova od kojih se očekuje trasparentna, kvalitetna i poštena preporuka kandidata za reprezentativne selekcije, a sve u cilju što veće afirmacije fudbala, fudbalskih kadrova i selekcija u BiH", rekao je tehnički direktora Saveza Denijal Pirić za službenu stranicu Fudbalskog saveza BiH.