latinica  ћирилица
23/02/2015 |  19:00 | Autor: B92

Ćirić podnio ostavku: Srpski fudbal nije za mene

Dosadašnji sportski direktor Partizana Dragan Ćirić potvrdio je da je podnio ostavku na tu funkciju, iako ju je preuzeo prije manje od dva mjeseca.

Ćirić je u obrazoloženju svoje odluke, koja je objavljena na sajtu "crno-bijelih" istakao da je shvatio da srpski fudbal nije za njega, iako je imao vjeru i želju da može da doprinese uspjesima svog kluba, prenosi B92.

"Kad sam prihvatio ponudu potpredsjednika Ljubiše Tumbakovića da preuzmem mjesto sportskog direktora, bio sam pun vjere i želje za uspjehom kluba u kom sam sportski ponikao i kome sam za to neizmjerno zahvalan. Nažalost, moja vjera i želja za uspjehom nisu dovoljni u situaciji u kojoj se trenutno nalazi srpski fudbal. Bolje je da to kažem sada i otvoreno, nego da se toga naknadno 'sjećam'. Raditi u fudbalskom gigantu kao što je Partizan, istovremeno znači raditi i u srpskom fudbalu koji vrvi od nelogičnosti, nedorečenosti, ličnih interesa i neraščišćenih računa i računica. Poštovani, hvala na povjerenju. To nije za mene. Bivši sam sportista, a sada sve više privrednik", rekao je Ćirić.

Bivši fudbaler Partizana je istakao da ne sumnja da će uprava Partizana pronaći rješenje za izlazak iz teške situacije.

"Iako odlazim, ja sam i dalje i zauvijek uz Partizan", naglasio je Ćirić.

Povodom Ćirićeve ostavke, oglasio se i Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan, u kojem se ističe da svi žale zbog takve njegove odluka.

"Na početku novog mandata, kao i nove proljećne polusezone, zajedno sa Draganom Cirićem imali smo jasnu viziju u kom pravcu treba da se ubuduće razvija Partizan na svom šampionskom putu, a ujedno svjesno suočeni sa svim problemima koje smo zatekli i koji bi nas očekivali. Slažemo se sa konstatacijom gospodina Ćirića da je stanje u srpskom fudbalu veoma teško i da je samim tim i rješavanje istog problema nešto što zahtjeva mnogo truda, rada i energije. Bez Dragana Ćirića u našem 'crno-bijelom' taboru biće nesumnjivo još teže i toga smo svjesni svi u fudbalskom klubu Partizan. Dragan Ćirić je uvijek važio za veliki fudbalski talenat, uzor svim generacijama fudbalera i kao legenda 'crno-bijelih' to i ostaje", stoji u saopštenju.

Fudbaleri Partizana su lideri u Јelen Superligi Srbije sa 39 bodova, šest više od Crvene zvezde. "Crno-bijeli" su na otvaranju proljećnog dijela prvenstva remizirali na svom terenu sa Voždovcem (3:3), a u narednom kolu dočekuju Radnički iz Niša.