latinica  ћирилица
23/02/2015 |  19:09 | Autor: sportal.rs

Predsjednik Sampdorije: Pomozimo Parmi

Predsjednik Sampdorije Masimo Ferero pozvao je sve čelnike klubova Serije A da se udruže i pomognu Parmi, koja prolazi kroz najteži period u svojoj istoriji.

Ekscentrični prvi čovjek Đenovljana već je privukao na sebe simpatije italijanske javnosti kada je ponudio da Sampdorija snosi troškove putivanja za mladi tim Parme, koji u narednom kolu juniorskog prvenstva gostuje u luci.

Sada je otišao korak dalje i u pismu koje je objavljeno na sajtu kluba apelovao je na sve predsjednike klubova, ali i na kompletnu fudbalsku organizaciju u Italiji, da pokažu solidarnost prema Parmi i što prije joj pomognu da završi ovu sezonu i izađe iz problema, prenosi sportal.rs.

"U fudbalu sam tek nekoliko mjeseci, ali vjerujem da su Italijanski fudbalski savez, Liga i sudijska organizacija ozbiljne institucije koje moraju da se poštuju", navodi se na početku Fererovog pisma.

"Nemojmo po svaku cijenu okretati glavu od problema. Naš cilj bi trebalo da bude drugačiji. Italijanski fudbal ne smije sa strane da posmatra zrelost i profesionalizam koji su pokazali fudbaleri Parme u najtežim okolnostima u kojima se nalaze", kaže Ferero.

Podsjećamo, Parma se nalazi pred bankrotom, država je već počela da konfiskuje imovinu kluba, koji nije bio u stanju da organizuje utakmicu protiv Udinezea za vikend.

"Pogodile su me riječi kapitena Lukarelija, koji je rekao da je njihov izbor - izbor vrijedan šampiona, da, pored svega, žele da sačuvaju dostojanstvo pred navijačima i članovima stručnog štaba. Samo zbog tih riječi ne želim da čujem da će klub da bankrotira, već da će biti spasen. Sada je sve na nama. Moramo da budemo složni i jaki zbog Lukarelija i njegovih saigrača, kao i zbog mladih igrača Parme i navijača. Moramo im omogućiti da nastave da igraju, da nastave časno da nose dres. Nisam trener, ali mislim da bi svi predsednici klubova u Seriji A trebalo da pomognu, i to što prije. Zahvaljujem svim igračima i stručnom štabu Parme i smatram da su svi oni heroji", poručio je Ferero.