latinica  ћирилица
24/02/2015 |  11:52 | Autor: SRNA

Dopunjeno izdanje "Fajronta u Sarajevu" od 26. februara

Posebno, dopunjeno izdanje knjige "Fajront u Sarajevu" Nenada Јankovića, poznatijeg kao dr Nele Karajlić, koje sadrži bonus materijal i pogovor autora, biće u prodaji od četvrtka, 26. februara, najavio je beogradski izdavač "Laguna".
Promovisana knjiga "Fajront u Sarajevu" autora dr Neleta Karajlića - Foto: SRNA
Promovisana knjiga "Fajront u Sarajevu" autora dr Neleta KarajlićaFoto: SRNA

 U saopštenju "Lagune" navodi se da je "Fajront u Sarajevu" teško, pomalo bolno, svakako sjetno prebiranje po uspomenama jednog od Sarajlija koji su taj grad u Titovoj Јugoslaviji učinili posebnim.

"Unutar korica `Fajronta u Sarajevu` saznaćete neke od detalja neophodnih da u potpunosti shvatite ko su bili, ili ko su danas, Sarajlije bez čijih imena, stvaralaštva i karijera Sarajevo ne bi pamtili ni po čemu drugom do po Sarajevskom atentatu", navodi izdavač knjige.

Iz "Lagune" podsjećaju da je "Novi primitivizam" Sarajevo učinio drugačijim i dao mu oreol avangarde, a najveća zvijezda tog pokreta bio je dr Nele Karajlić.

"Ovo je njegova priča, iskrena, duhovita, priča bez koje predratno Sarajevo – grad raje i papaka – nije moguće razumjeti do kraja", ističe se u saopštenju.