latinica  ћирилица
24/02/2015 |  12:32 | Autor: Agencije

Ljajić: Ukoliko se ponovi incident treba ugasiti klub

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić reagujući na vijest da su navijači Novog Pazara pištoljem prijetili fudbaleru Žarku Udovičiću rekao je da je to posljednje upozorenje i da bi u slučaju još jednog incidenta klub trebalo da se ugasi.
Rasim Ljajić - Foto: RTRS
Rasim LjajićFoto: RTRS

"Јa sam na indirektan način uključen u fudbalski klub jer je Novi Pazar fudbalska sredina i 95 odsto navijača zaslužuje da ima klub u vrhu takmičenja. Ovo govori o dezorijentaciji kluba i o tome da ne postoji organizacija koja može da bude brana ovakvim stvarima", rekao je Ljajić gostujući na Televiziji Pink.

On je dodao da ima informaciju da su isti ti koji su napali Udovičića bili u autobusu s igračima.

"Ovo nema opravdanje i to je posljednji signal, ako se još jednom ovako nešto ponovi to znači da klub ne treba da postoji", zaključio je Ljajić.

Fudbaleru Novog Pazara prijećeno je pištoljem zbog promašenog penala na prvenstvenoj utakmici Superlige Srbije protiv Rada u Beogradu, objavio je Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Gostujući u emisiji Total Soker na SOS kanalu predsjednik Sindikata Mirko Poledica otkrio je da se radi o huliganima koji se predstavljaju kao navijači Novog Pazara, a koji su navodno danas u svlačionici repetirali pištolj i stavili na glavu igraču tog kluba Žarku Udovičiću.

Poledica je naveo da je Udovičić, koji je promašio penal na meču protiv Rada, nakon tog incidenta zatražio raskid ugovora s Pazarcima.

Utakmica 16. kola Superlige između Rada i Novog Pazara završena je u subotu pobjedom domaćina rezultatom 1:0.