latinica  ћирилица
24/02/2015 |  17:20 | Autor: Mondo

Baždarević: Svi igrači iz PL BiH konkurišu za reprezentaciju

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević na sastanku sa svim selektorima i trenerima iz Premijer lige BiH naglasio u utorak da svi domaći fudbaleri ravnopravno konkurišu za A tim "zmajeva".

Prije sastanka na kojem su učestvovali selektori reprezentacija Darko Nestorović, Toni Karačić i Mirza Varešanović, Baždarević je novinarima istakao da ovom sjednicom sa trenerima iz prvenstva BiH želi da dođe na "izvor informacija", prenosi Mondo.

"Imamo sastanak sa stručnjacima koji su na izvoru informacija kada su u pitanju igrači iz Premijer lige i želim da ostvarim saradnju sa njima. Sigurno je da ovo otvara vrata reprezentacije i igračima iz domaćeg prvenstva, a na njima je da se trude i rade kako bi zaslužili poziv", rekao je selektor "zmajeva".

Sastanak su kako je prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH otvorili predsjednik Saveza Elvedin Begić i generalni sekretar Јasmin Baković.

"I ovim sastankom dajemo doprinos ostvarenju naših ciljeva i razvoju fudbala u našoj zemlji. Ovo je samo početak zajedničkog rada koji nam je neophodan, a u cilju ostvarenja što boljih rezultata i raprezentativnih selekcija i naših klubova", rekao je predsjednik Begić.

"Ovo je potvrda intencije rukovodstva Saveza da komunicira sa svim činiocima bitnim za razvoj fudbala u BiH, a to su definitivno i treneri naših premijerligaških klubova. Međusobna saradnja, komunikacija i razmjena mišljenja između stručnih ljudi može nam donijeti samo pozitivne stvari", izjavio je Baković.

Prisutnima se obratio i tehnički direktor FS BiH Denijal Pirić:

"Veliko mi je zadovoljstvo da vas vidim u punom kapacitetu. Ovo je slijed strategije razvoja fudbala u BiH. Treneri naših klubova, kao i selektori reprezentativnih selekcija moraju biti na raspolaganju jedni drugima. Šefovi stručnih štabova moraju biti pošteni u svojim preporukama, a mi ćemo da svakog igrača snimimo i steknemo uvid u njegove kvalitete".

Sastanku svih trenera i selektora BiH prisustovao je i Ivica Osim.