latinica  ћирилица
24/02/2015 |  18:34 | Autor: B92

Dubai: Novak u drugom kolu

Prvi teniser svijeta, Novak Đoković, pobijedio je Vaseka Pospišila sa 6:4, 6:4 u prvom kolu turnira iz Serije 500 u Dubaiju.
Novak Đoković - Foto: AFP
Novak ĐokovićFoto: AFP

U prvom meču poslije više od tri nedjelje pauze, Đoković je manje-više rutinski odradio posao i treći put u isto toliko mečeva savladao Kanađanina.

Sljedeći Đokovićev rival biće Andrej Golubjev iz Kazahastana, trenutno 107. teniser planete koji je u prvoj rundi savladao Francuza Martina.

U prvom setu Novak je ključni brejk napravio u devetom gemu, a sa problemima se suočio sredinom drugog seta. Iako je srpski teniser prvi napravio brejk, Pospišil je preokrenuo i na 3:2 je imao dvije vezane brejk lopte.

Forhend viner i dobar servis riješili su problem, a Đoković je već u narednom gemu napravio brejk i do kraja ga sačuvao.

Novak je odigrao upravo onoliko koliko je bilo potrebno za trijumf, upisao je 17 vinera i 23 greške, dok je Popišil upisao 16 direktnih poena i 38 neiznuđenih grešaka.

Sa Golubjevom, protivnikom u drugoj rundi, Novak je igrao tri puta i ni u jednom setu nije izgubio više od četiri gema. Iako je sada van Top 100, Kazahstanac je prije pet godina bio 33. teniser svijeta i u karijeri je uzeo jedan trofej – Hamburg 2010. godine.