latinica  ћирилица
25/02/2015 |  09:27 | Autor: SRNA

Otvoren Svetosavski sajam knjiga

U Nišu je sinoć otvoren 11. Svetosavski sajam knjiga na kome je predstavljeno 20 izdavača iz Srbije.

Sajam je otvorio poznati roker Nenad Јanković, alijas doktor Nele Karajlić, koji je nakon toga promovisao svoju knjigu "Fajront u Sarajevu".

"Јa mogu samo da postavim jedno veliko pitanje: u kojem nam je to stanju književnost kad jedan bivši roker otvara sajam knjige", rekao je Јanković u šaljivom tonu.

Knjiga "Fajront u Sarajevu" privukla je veliku pažnju publike, a uskoro se očekuje još jedno izdanje dopunjeno autorovim pogovorom u kome će se naći njegova iskustva sa promocije širom bivše Јugoslavije.

Za vrijeme sajma, koji se završava 4. marta, predviđene su promocije knjiga Katarine Kiković Јović "Čarni ples kamena", Stevana Bošnjaka "Opus totum", Biljane Stanojević "Šta hoćeš, nesrećo?!", Violete Јović "Šašava vila" i Vladimira Vuškovića "Srodne duše", te predstavljanje Književnog društva "Ćirilo i Metodije" iz Kruševca.

Na sajmu će biti dodijeljene tradicionalne nagrade "Svetosavski pečat" za ukupnu izdavačku produkciju, za naučnu knjigu, za najbolje grafički oblikovano izdanje i za najbolje štampanu knjigu.