latinica  ћирилица
28/02/2015 |  14:38 | Autor: TANЈUG

Na Egzit dolaze poznati svjetski izvođači

Egzit festival, jedan od najpopularnijih festivala u Evropi, za svoj 15. rođendan priprema jedno od svojih najjačih izdanja ikada, pa se u Novom Sadu, a zatim i na budvanskoj plaži Јaz očekuju nastupi nekih od najpoznatijih izvođača na svijetu.

Svoje nastupe do sada su, između ostalih, potvrdili Hardvel, Rudimental, Klin Bandit, Tom Odel, Kris Libing, Sigma, Adam Beyer, Vilkinson, Roni Sajz, Reprezent, Zombi, Oktav i drugi.

Uz već najavljene asove Motorhed i nove rok zvijezde Igls of Det Metal za glavnu binu Egzita, lista bendova ovogodišnje Eksploziv bine činiće pravi pank/metal/hardkor festival u festivalu, čiji bi program samostalno konkurisao najvećim svjetskim smotrama žestokog gitarskog zvuka.

Eksploziv stejdž će i ove godine biti u duhu premijera, pa će vodeći američki "metalci" Fer Faktori nastupiti prvi put u Srbiji, baš kao i njujorški bend Nuklear Ašalt.

Јedno od najžešćih imena svih vremena Napalm Det dolaze da obilježe desetogodišnjicu od svog prethodnog nastupa na Egzitu kada su predvodili program tadašnje Metal Hamer bine, a premijerni nastup na tvrđavi imaće i kalifornijska hardkor atrakcija Teror.

Јedan od najvećih elektronskih bendova svih vremena Fejtls s, nastupiće premijerno u punom koncertnom sastavu i to na Egzit Dens Areni.

Tu će biti i Klin Bandit koji su ovogodišnji dobitnici Gremi nagrade za najbolji dens hit.

Nova velika zvijezda Zombi nastaviće tamo gdje je prošle godine Skrileks postavio ljestvicu visoko, a program glavne bine iza ponoći pojačaće i jedna od vodećih dama ove muzike Hana Vonts.

Od svog skromnog početka kada je 2000. godine osnovan kao studentski pokret, Egzit je tokom 15 godina izrastao u "najbolji veliki evropski festival". Pored te prestižne titule kojom je okićen u januaru ove godine, festival bilježi i posjetu od preko 2,5 miliona ljudi iz više od 60 zemalja, kao i statusom jednog od najprestižnijih muzičkih događaja na svijetu.

Festival će biti održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, dok će drugi dio biti održan od 16. do 18. jula na plaži Јaz u Crnoj Gori.