latinica  ћирилица
01/03/2015 |  09:42 | Autor: TANЈUG

Objavljen video snimak ubistva Nemcova, svjedoci opisali ubicu (VIDEO)

Kako prenosi ruska mreža Sputnjik, snimak je zabilježila jedna od kamera koja 24 časa prati saobraćaj i vremenske prilike u Moskvi.

Na video snimku se vidi kako Nemcov u pratnji ukrajinske manekenke Ane Durickaje šeta mostom. U 23.31 sat, grtalica je prošla pored njih i zaklonila ih. Momenat kasnije čovjek, najvjerovatnije ubica, kako navode ruski mediji, istrčao je iza grtalice i uletio u automobil koji ga je čekao.

Sputnjik navodi, da nije poznato kako je navodno napadač uspio da dođe na most. Ruski mediji navode da, iako je prethodno javljeno da su nepoznati napadači pobjegli u bijeloj "ladi", na snimku se vidi da je riječ o sivom automobilu.

Ocjena ove medijske mreže jeste da se očigledno radi o ubistvu isplaniranom do posljednjeg detalja.

Nemcov će biti sahranjen u Moskvi, rekao je njegov bivši portparol Aleksandar Kotusov, i dodao, da porodica još nije odredila tačno mjesto i vrijeme sahrane.

 

Svjedoci opisali ubicu

Dva ključna svjedoka u ubistvu ruskog opozicionog političara Borisa Nemcova u svom svjedočenju iznijela su fizički opis ubice, navode danas ruski mediji.

Policija traga za muškarcem visine između 170 i 175 centimetara, kratke kose, koji je nosio plave farmerke i braon džemper, javio je Međunarodni servis vesti Sputnjik.

Istražni komitet Rusije planira da sprovede dodatne istražne radnje kada je riječ o Ani Durickaji sa kojom je Nemcov bio u društvu kada je ubijen.

Prema podacima ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Nemcov je ubijen u centru Moskve u petak u 23 sata i 40 minuta po lokalnom vremenu, kada je na njega ispaljeno više metaka iz automobila u prolazu.

Istražni komitet u ovom trenutku razmatra nekoliko mogućih scenarija zločina, od kojih neki dovode ubistvo opozicionara u vezu sa događajima u Ukrajini, terorističkim napadom na satirični nedeljnik "Šarli ebdo" u Parizu i Nemcovim poslovnim aktivnostima.