latinica  ћирилица
04/03/2015 |  08:03 | Autor: RTRS

ABA liga pred gašenjem?

Najave da bi ABA liga mogla da se ugasi postaju sve glasnije!

U prilog tome je i sinoćnja informacija SOS kanala, koji je prenio svoja ekskluzivna saznanja da bi do gašenja aktuelnog formata ABA lige zaista moglo do dođe u narednim mjesecima, prenose sportske.net.

Naime, pomenuti izvor prenosi da je prethodnih dana u Beogradu održan sastanak predstavnika košarkaških saveza zemalja regiona, a pod patronatom FIBA, i da je tada donijeta odluka da nacionalne federacije uskrate dosadašnju podršku "ovakvoj ABA ligi".

Ovo bi podrazumijevalo i da nijedan savez ubuduće ne registruje igrače za klubove koji bi eventualno i dalje nastupali u ABA ligi, a ni sudije više ne bi imale dozvolu da dijele pravdu u ovom takmičenju.

Međutim, sama ideja da se igra regionalna liga ne bi bila u potpunosti odbačena, već bi se tražio novi organizacioni model, po kome bi umjesto privatnih lica, takmičenje vodili nacionalni košarkaški savezi.

Naravno, očekuje se i reakcija zvaničnika ABA lige, ali i klubova učesnika, pa je sve ovo samo nagovještaj mogućeg epiloga na kraju tekuće sezone.