latinica  ћирилица
04/03/2015 |  14:51 | Autor: Mondo

Novi Pazar - Hapšenja zbog "mučenja" fudbalera

Pripadnici policije lišili su slobode tri osobe, osumnjičene da su "zlostavljale i mučile" fudbalera Novog Pazara Žarka Udovičića.
Fudbal - Foto: ilustracija
FudbalFoto: ilustracija

Istragom policije zvanično je utvrđeno da se u svlačionici Novog Pazara definitivno dogodio napad na igrača. U skladu sa tim, tri osobe su u sredu lišene slobode.

Zbog sumnji da su poslije utakmice Rad - Novi Pazar zlostavljali Žarka Udovičića (prijećeno mu je i pištoljem), uhapšeni su A. H. (1994. godište), S. Č. (1990) i H. Z. (1991), sva trojica iz Novog Pazara.

U policijskom saopštenju navedeno je da se sumnjiče da su izvršili krivično djelo "učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo", a u vezi krivičnog dela "zlostavljanje i mučenje".

"Oni se terete da su, 23. februara, oko 11.30 časova, u svlačionici fudbalskog kluba Novi Pazar zlostavljali fudbalera ovog kluba", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pripadnici MUP-a i dalje rade na rasvjetljavanju i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa tim događajem, takođe je precizirano.

Sindikat profesionalnih fudbalera Srbije saopštio je tog 23. februara da je Udovičiću prećeno pištoljem zbog promašenog penala na utakmici Rad - Novi Pazar, odigranoj u Beogradu dan ranije.