latinica  ћирилица
04/03/2015 |  22:07 | Autor: RTRS

FSRS: Premijer liga BIH sa 12 klubova, ali sa trećinom iz RS

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske danas je razmatrao prijedlog oko skraćenja Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je takođe odlučeno i da se Rodoljubu Petkoviću povjeri novi mandat na mjestu Generalnog sekretara saveza.

Razmatrajući prijedlog Komisije za analizu takmičenja Fudbalskog saveza BiH o smanjenju broja klubova Premijer lige BiH, članovi IO FSRS donijeli su odluku da njihov prijedlog bude elita BiH sa 12 klubova, od kojih će trećina biti iz Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici je bilo riječi i o prijateljskom meču između reprezentacija Republike Srpske i Srbije. Prijedlog FSRS je da se ovaj meč odigra 15. juna, dva dana nakon duela Srbije i Danske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

"To je alternativni prijedlog, koji smo imali i ranije. To su FIFA termini i mi smo u dovogoru sa generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem i direktorom Savom Miloševićem definisali taj termin 15. jun. Reprezentativci Srbije će odmah poslije meča sa Danskom 13. juna u Kopenhagenu čarter letom doći u Banjaluku, dan prije odigravanja utakmice, koja je planirana za taj 15. jun", rekao je Petković.