latinica  ћирилица
23/03/2015 |  17:04 | Autor: Agencije

Karlajl se izjasnio krivim za vožnju u pijanom stanju

Bivši predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera u Engleskoj (PFA) Klark Karlajl izjasnio se krivim za vožnju u pijanom stanju.

Karlajl je na početku suđenja u Londonu priznao je da nije dostavio traženi uzorak krvi za analizu na prisustvo alkohola u organizmu poslije saobraćajnog incidenta 20. decembra.

Karlajl, koji je u karijeri igrao za Barnli i Votford, a pokušao je da izvrši samoubistvo 22. decembra, kada se bacio pred kamion, zbog čega je šest nedjelja proveo na liječenju u bolnici. Karlajl je u udesu zadobio unutrašnje krvarenje, slomljeno rebro i lijevo koleno, kao i brojne posjekotine i modrice.

Karlajl je u intervjuu objavljenom prošlog mjeseca rekao da je pokušao da se ubije jer je izgubio posao TV komentatora, kao i zato što je bio optužen za vožnju u pijanom stanju.

"Morao sam da umrem. Nije to bila želja da pobjegnem, već savršeni odgovor na sva pitanja koja sam sebi postavljao". rekao je Karlajl za "San".

On je bio predsjednik PFA u peirodu od 2010. do 2013, a i dalje je u upravi te asocijacije.

Tokom 16. godišnje karijere Karlajl je igrao na 500 utakmica za Blekpul, Kvins Park Rendžers, Lids, Votford, Barnli, Јork siti i Nortempton.

Presuda Karlajlu za vožnju u pijanom stanju biće izrečena 14. maja.