latinica  ћирилица
25/03/2015 |  15:59 | Autor: SRNA

Klarksonu, ipak, otkaz

Britanska medijska mreža Bi-Bi-Si saopštila je danas da neće obnoviti ugovor sa DŽeremijem Klarksonom, voditeljem popularne emisije "Top gir", koji je suspendovan nakon svađe sa producentom.

Kontroverznom Klarksonu (54), koji je Bi-Bi-Siju donosio veliki profit, već je izdato posljednje upozorenje prošle godine nakon upotrebe rastističkih izraza tokom jedne emisije.

"Sa velikim žaljenjem rekao sam DŽeremiju Klarksonu da Bi-Bi-Si neće obnoviti njegov ugovor", rekao je Toni Hol, generalni direktor britanske mreže.

"Top gir", koji se prikazuje u više od 200 zemalja, jedna je od najprofitabilnijih emisija ove mreže, ali je Klarkson svojim grubim rječnikom uvrijedio mnoge, uključujući ekološke grupe, dobrotvorna udruženja za pomoć mentalno oboljelima i bicikliste.

U oktobru prošle godine zbog emisije "Top gir" došlo je do diplomatskog incidenta između Britanije i Argentine, nakon čega je televizijska ekipa morala hitno da napusti Argentinu.

Klarkson je suspendovan prije dvije sedmice, nakon što je u žestokoj svađi koja je trajala pola sata, vrijeđao i udario producenta Ojsona Timona. Klarkson je tada čelnike Bi-Bi-Sija nazvao "gadovima i smećem".