latinica  ћирилица
31/03/2015 |  13:08 | Autor: SRNA

Majkić: BiH ne ispunjava nijedan uslov za članstvo u NATO

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas u Beogradu, da BiH u ovom trenutku ne ispunjava nijedan od uslova za članstvo u NATO savezu.

- BiH još nije uspjela da riješi osnovne razloge svog konflikta iz 1991. godine. Tako da treba gledati, slušati i onda donijeti političku odluku, a prethodno pitati narod koji tu živi šta on misli o tome - izjavila je Majkićeva.

Majkićeva, koja prisustvuje "Rouz-Rot" seminaru Parlamentarne skupštine NATO, u Skupštini Srbije, napomenula je da je poznato mišljenje naroda i u Srbiji i u Republici Srpskoj da "velika osjetljivost kojom srpski narod pristupa pogledu na NATO jeste specifična i mora biti poštovana".

Ona je podsjetila na to da su jedino Republika Srpska i Srbija bombardovane i da jedino tamošnje stanovništvo i dalje umire od posljedica bombardovanja, a djeca u najmlađim danima oboljevaju od karcinoma.

- Dakle, to ne može niko da nam zamjeri zato što su naša osjećanja kad je riječ o NATO drugačija od drugih naroda, koji su se radovali dok su te bombe padale - istakla je Majkićeva.

Ona je naglasila, da je ovaj region često podložan različitim sukobima i da dalje nije miran.