latinica  ћирилица
15/04/2015 |  07:50 | Autor: SRNA

Hadžić danas u Srbiji

Bivši predsjednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić, koga je Haški tribunal pustio na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga, danas bi trebalo da doputuje u Beograd, odakle će biti sproveden u Novi Sad, rekao je njegov advokat Zoran Živanović.
Goran Hadžić - Foto: REUTERS
Goran HadžićFoto: REUTERS

"Hadžića će na aerodromu Šipol u Amsterdamu preuzeti predstavnici Vlade Srbije, koji će ga dopratiti do Beograda i direktno sa aerodroma odvesti do njegove kuće u Novom Sadu", rekao je Živanović.

On kaže da će Hadžić, koji ima tumor na mozgu, boraviti u Novom Sadu, prije svega, radi oporavka.

Haški tribunal prihvatio je Hadžićevu žalbu i donio odluku o njegovom puštanju na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga. Hadžić bi u Hag trebalo da se vrati do kraja maja.

Tokom boravka u Srbiji, Hadžić ne smije da napušta Novi Sad, dužan je da preda sva putna dokumenta Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i ne smije da razgovara sa novinarima o suđenju.

PORODICA OČEKUЈE DA ĆE HADŽIĆ DO PONOĆI BITI U NOVOM SADU

Bivši predsjednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić, koga je Haški tribunal pustio na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga, do ponoći bi trebalo da stigne u porodičnu kuću u Novom Sadu, potvrdio je Hadžićev sin Srećko. On kaže bi njegov otac večeras oko 22.40 časova trebalo da stigne u Beograd avionom iz Amsterdama.

"Ne znam da li će se i koliko zadržavati u Beogradu, ali se nadam da će do ponoći biti kod kuće u Novom Sadu. Porodica je neopisivo srećna zbog njegovog dolaska", rekao je Srećko Hadžić.

On je dodao da porodica do dolaska Gorana Hadžića u Novi Sad neće davati šire izjave za medije.