latinica  ћирилица
15/04/2015 |  08:02 | Autor: SRNA

Saobraćaj bez zastoja

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se jutros odvija bez zastoja i posebnih ograničenja.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na mogućnost obrušavanja zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Vozačima se zbog odrona oprez posebno savjetuje na putnim pravcima Karanovac - Kneževo - Ugar, Banjaluka - Crna Rijeka - Јajce, Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Šipovo - Strojice, Brod na Drini - Dobro Polje, Kula - Trnovo, Lapišnica - Prača i Podromanija - Sastavci.

Zbog izlaska vozila i mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka -Doboj, povremene obustave aktuelne su na putnom pravcu Klašnice jedan - Prnjavor.

U toku je i  sanacija oštećenja putnog pravca Brod na Drini - Šćepan Polje, na granica BiH i Crne Gore, zbog čega će se saobraćaj obustavljati više puta tokom dana, ne duže od 30 minuta.

Na putnom pravcu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog  radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Јednom trakom saobraća se i na putu Karanovac - granica Republike Srpske i FBiH, u mjestu Bočac, zbog aktiviranog klizišta.

Zbog deminiranja terena dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci 5, u vremenu od 9.00 do 15.00 časova i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji, od 8.00 do 16.00 časova.

Na dionicama Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.