latinica  ћирилица
15/04/2015 |  09:41 | Autor: RTRS

PSŽ dočekuje Barselonu, Bajern gostuje Portu

Fudbaleri Pari Sen Žermena dočekuju Barselonu u prvom četvrtfinalnom duelu Lige šampiona.

"Sveci" su u osmini finala eliminisali Čelsi, dok su Katalonci četvrtfinale izborili pobjedom nad Mančester sitijem.

PSŽ i Barselona sastali su se i prošle sezone u elitnom klupskom takmičenju. U utakmicma odigranim u grupnoj fazi, Barselona je slavila na "Nou Kampu" sa 3:1, dok je francuski šampion bio bolji na "Parku prinčeva" rezultatom 3:2.

Dva večerašnja rivala sastali su se voljom žrijeba i 2013. godine u četvrtinalu Lige šampiona, kada su obje utakmice završene bez pobjednika (2:2 u Parizu, i 1:1 u Barseloni), a Katalonci su prošli dalje zahvaljujući većem broju golova u gostima.

Ekipa Lorana Blana je lider u francuskom šampionatu, a Barselonu dočekuje nakon pobjede nad Bastijom u gostima, uz učinak od pet pobjeda i jednog poraza u posljednjih šest utakmica.

S druge strane, tim Luisa Enrikea putuje u Pariz kao vodeća ekipa u Primeri koja je u prošlom kolu remizirala (2:2) na gostovanju u Sevilji. Klub sa "Nou Kampa" u posljednjih šest kola ima učinak od pet pobjeda i jednog remija, a posljednji poraz doživjeli su krajem februara od Malage.

U timu Pari Sen Žermena večeras neće biti Ibrahimovića i Veratija koji su suspendovani, kao ni povrijeđenih Davida Luiza i Tijaga Mote. Luis Enrike u duelu na "Parku prinčeva" neće moći računati na suspendovanog Danija Alveša.

U drugom četrvtfinalnom duelu današnjeg programa Porto će ugositi Bajern.

Portugalski predstavnik dočekuje Bajerna nakon pobjede u prvenstvu protiv Rio Avea u gostima, a posljednji poraz su doživjeli krajem februara od Boaviste. Ekipa Porta u ovom meču neće moći računati na suspendovanog Ivana Markana.

Bavarci igraju sjajno u Bundesligi, lideri su sa 10 bodova prednosti u odnosu na Volfsburg, ali u Portugal putuju desetkovani. U timu Pepa Gvardiole neizvjesni su nastupi povrijeđenih Alabe, Benatije, Martineza, Riberija, Robena i Švajnštajgera.

Porto i Bajern sastali su se u finalu Evropskog kupa 1987. godine, kada je porugalski klub slavio s 2:1.

U preostalim duelima Bajern je eliminisao Porto u četvrtfinalnim susretima, u sezonama 1990/91 i 1999/2000.

Prve utakmice četvrtfinala između Pari Sen Žermena i Barselone, odnosno Porta i Bajerna, igraju se večeras sa poečtkom u 20 časova i 45 minuta.