latinica  ћирилица
15/04/2015 |  10:52 | Autor: RTS

Sefološa: Policija je kriva za moje povrede

Košarkaš Atlante Hoks, Tabo Sefološa, rekao je da su njegove povrede, koje je zadobio tokom hapšenja prošle nedjelje u Njujorku, posljedica reakcije policije.

Sefološa ima prelom desne fibule (kosti u potkoleničnom predjelu noge), a ima i oštećenje ligamenata.

"Nadam se da razumijete da u ovom trenutku ne mogu da komentarišem detalje slučaja. Јedino mogu da kažem da trpim veliki bol, da sam zadobio ozbiljnu povredu, koju mu je nanela policija", naveo je Sefološa.

Sefološu će, zbog svega, ispitati i Biro za unutrašnju kontrolu njujorške policije, prenosi I-Es-Pi-En.

On će biti podvrgnut operaciji ove sedmice i propustiće ostatak sezone, uključujući naravno i plej-of.

U svojim komentarima, zahvalio je porodici, prijateljima i svojim Hoksima.

"Ovo je bilo jako teško vrijeme za mene i zaista cijenim podršku koju sam dobio od svih. Јako sam razočaran što neću moći da se pridružim svojim saigračima na terenu, i izvinjavam se zbog distrakcije koju je ovaj incident prouzrokovao. Navijaću za njih sve vreme i biću posebno marljiv tokom svog oporavka".

Sefološa je uhapšen na Menhetnu, u dijelu poznatom kao Čelsi. Prema zvaničnoj verziji događaja policije, krilo NBA ligaša iz DŽordžije je ometao uspostavljanja mjesta zločina ispred jednog noćnog kluba, u kome je Kris Koplend iz Indijane Pejsersa izboden.

Međutim, nekoliko privatnih, amaterskih video-snimaka koji su se pojavili na internetu prethodnih dana pokazuju kako Sefološu jedan policajac udara pendrekom, dok ga još nekolicina baca na zemlju. Takođe, hapšenje Sefološe i Pere Antića, makedonskog centra, dogodilo se najmanje 30 metara dalje od lokacije na kojoj je Koplend izboden.