latinica  ћирилица
15/04/2015 |  13:31 | Autor: SRNA

Gradska uprava Doboja: Negativna kampanja narušava bezbjednost (VIDEO)

Negativna kampanja koju pojedini mediji vode protiv Gradske uprave Doboj narušava bezbjednost i dobre međuljudske i međunacionalne odnose u ovoj lokalnoj zajednici, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika Administrativne službe grada.
Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić i savjetnik gradonačelnika Nebojša Marić - Foto: SRNA
Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić i savjetnik gradonačelnika Nebojša MarićFoto: SRNA

Konferencija za novinare je organizovana povodom aktuelnih dešavanja u gradu u vezi sa aktivnostima koje provodi dobojska Boračka organizacija zbog pristupanja Doboja Zajednici opština turskog svijeta i prikupljanja potpisa za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić rekao je da navedeno ponašanje narušava stanje bezbjednosti, dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa po čemu je grad bio prepoznat.

Vasilić kaže da je nezadovoljan "polovičnim informacijama i neistinama o odnosu gradske uprave prema pojedinim kategorijama stanovništva", prevashodno borcima, "kojima se izlazi u susret u skladu sa raspoloživim sredstvima i više nego što je to zakonom propisanom".

On je istakao da je Gradska uprava u svakodnevoj komunikaciji sa borcima u vezi sa njihovim zahtjevima za izgradnju spomen obilježja u gradskom parku i spomen sobe.

Vasilić je rekao da je nezadovoljan što borci preduzimaju aktivnosti u vezi sa tim mimo zakonom predviđenih procedura.