latinica  ћирилица
15/04/2015 |  16:18 | Autor: SRNA

Kasipović: Podrška kolektivnim pregovorima sa Sindikatom

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da želi dati podršku kolektivnim pregovorima sa Republičkim odborom sindikata pravosuđa, jer finansijski i ekonomski položaj predstavlja sigurnost svih zaposlenih.

Prilikom sastanka sa predstavnicima Sindikata u Banjaluci Kasipović je razgovarao o posebnom kolektivnom ugovoru za zaposlene u institucijama pravosuđa, kojim će biti zaštićen proces unapređenja rada, socijalni uslovi i prava zaposlenih u institucijama pravosuđa, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Predstavnici Republičkog odbora sindikata pravosuđa iznijeli su svoje prijedloge i sugestije kada je riječ o ovom ugovoru.

- Zaključeno je da su ključne odredbe u Ugovoru dobro definisane, kao i da će se u narednom periodu usaglasiti stavovi o spornim pitanjima kako bi se došlo do najboljih rješenja, navodi se u saopštenju.

Kasipović je istakao da su ovi pregovori značajni kako bi se zajednički došlo do najboljih rješenja, koja će zadovoljiti potrebe svih zaposlenih u institucijama pravosuđa.