latinica  ћирилица
15/04/2015 |  17:52 | Autor: TANЈUG

Ako se vrati u Hag, Šešelj će umrijeti

Zdravstveno stanje lidere radikala Vojislava Šešelja je pogoršano i ukoliko se vrati u Haški tribunal tamo ga čeka sigurna smrt, izjavio je dr Milovan Bojić.
Vojislav Šešelj - Foto: TANЈUG
Vojislav ŠešeljFoto: TANЈUG

On je, zbog svog neizvjesnog statusa, odbio da prima hemoterapiju, izjavio je dr Bojić.

"Poslednji laboratorijski nalazi ukazuju da su tumor-markeri visoki, a gvožđe nisko. Riječ je o realnom i očekivanom pogoršanju, jer je naš pacijent već trebalo da prima hemoterapiju. On je ovo liječenje odbio jer ne zna svoj status: da li će i kada biti vraćen u Hag, a ne želi da terapiju započne i prekida, kao što mu se već dogodilo u Holandiji", objasnio je Bojić za "Politiku".

On za najnovije pogoršanje Šešeljevog zdravlja tvrdi "da je realno i da nije riječ o blefiranju, mada Šešelj subjektivno to ne osjeća kao pogoršanje i nastavlja da bude vrlo aktivan".

"Kunem se u svoju profesionalnu čast: ne blefiramo, stvar je ozbiljna. Gubimo dragocjeno vrijeme, jer ne započinjemo terapiju citostaticima. Istina je da smo hirurški odstranili sve tumore na debelom crijevu, gde se tumor primarno pojavio, ali on ima metastaze na jetri", navodi Bojić.

On takođe kaže da je Šešelj u Hagu izgubio 12 kilograma, kao i da ima i nekoliko drugih hroničnih bolesti, koje utiču na njegov sadašnji izgled.

Dr Bojić kaže da Šešelj ostaje pri stavu da svoju medicinsku dokumentaciju zvanično neće dostaviti Haškom tribunalu.

On je, takođe, kazao da nije upoznat sa time da li Šešelj koristi neki alternativni vid liječenja, ali dodaje da je do sada prihvatio sve sugestije o liječenju, tj. uzima sve preporučene lijekove i terapiju.