latinica  ћирилица
15/04/2015 |  18:47 | Autor: Nezavisne

Vučić: Prijateljski odnos sa Azerbejdžanom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma zadovoljan iskrenim i prijateljskim odnosom sa Azerbejdžanom, ističući da se otvara prilika za još bolju saradnju dvije zemlje, kao i nove investicije i infrastrukturne projekte."

Mislim da smo ostavili dobar utisak", rekao je Vučić novinarima na kraju dvodnevne posjete Azerbejdžanu, gdje je razgovarao sa državnim vrhom i predstavnicima uglednih kompanija.

Vučić je naveo da Srbija ima veliku priliku da napravi dobar posao i šansu razvoj saradnje dvije zemlje, ali da to prije svega zavisi od nje i njene odgovornosti i posvećenosti.

Premijer je rekao da su u Azerbejdžanu pokrenuta konkretna pitanja, te da je delegacija Srbije došla sa spiskom kompanija za privatizaciju kako bi ozbiljne azerbejdžanske kompanije pokazale interes za neku od njih.

"Predsednik Ilham Alijev je tu vrstu pristupa dobro prihvatio i onda su i premijer i ministar ekonomije rekli da su dobili poziv od predsednika i da im je rečeno da gledaju kako da najbolje sarađuju sa Srbijom, što je za nas veliki podstrek", rekao je Vučić.

Dodao je da dio predstavnika Azerbejdžana sljedeće nedjelje dolazi u Beograd, ističući da bi za Srbiju bilo od velike važnosti da se bilo koji od projekata o kojima se razgovaralo realizuje.

Vučić je rekao da je rješavanje pitanja hemijskih kombinata pokrenuto "sa mrtve tačke", kao i da se razgovaralo o učešću Azerbejdžana u privatizaciji srpskih poljoprivrednih kombinata.

Premijer je ukazao da su firme iz Azerbejdžana veoma uspješne u izgradnji puteva, dodajući da je jedina dionica u Srbiji čija izgradnja ne kasni upravo Ljig - Preljina, koju gradi firma "Azvirt", a koja može biti završena i prije roka, do kraja maja sljedeće godine.