latinica  ћирилица
15/04/2015 |  20:03 | Autor: Mondo

Banjaluka: "Ključ grada" ide Novaku Đokoviću?

Komisija za nagrade i priznanja donijela je odluku da se “Ključ grada” sa poveljom “Počasni građanin grada Banjaluka” dodijeli najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću.

Ovaj prijedlog komisije na sjednici u četvrtak treba da potvrdi gradska skupština, koja donosi konačnu odluku o priznanjima, ali se očekuje da će odbornici usvojiti ovaj prijedlog.

“Imali smo sjednicu komisije u utorak i jednoglasno donijeli odluku, svih pet članova komisije je glasalo da ključ grada i povelju počasnog građanina Banjaluke dobije Novak Đoković“, potvrdio je za MONDO Milenko Јaćimović, jedan od članova komisije.

On je potom i obrazložio odluku da se najveće gradsko priznanje dodijeli srpskom teniseru.

“Dobili smo još neke dodatne informacije da je bilo određenih donacija od strane Đokovića, da je odigran i humanitarni meč između Đokovića i Troickog čiji kompletan prihod je išao u humanitarne svrhe i nakon toga donijeli smo ovu odluku“, rekao je Јaćimović.

Osim ove, povodom 22. aprila, Dana Grada Banjaluka biće dodijeljeno i još nekoliko manjih nagrada, a kako su banjalučki mediji ranije prenijeli “Zlatni grb grada Banjaluka“ trebalo bi da dobije Gradska organizacija Crvenog krsta, a “Plaketu grada“ udruženja “Mozaik prijateljstva“ i “Četiri plus“, privrednik Marinko Umićević, muzičar Momir Nikić i Kazneno-popravni zavod Banjaluka.

Nagrada grada mladima ove godine trebalo bi da bude uručena Vladani Gavranović i Radošu Budiši.