latinica  ћирилица
15/04/2015 |  23:51 | Autor: RTRS

Đoković: Laureus je kruna najbolje godine u mom životu

Novak Đoković, najbolji je sportista svijeta.
Novak Đoković (FOTO: Matthew Stockman) - Foto: getty
Novak Đoković (FOTO: Matthew Stockman)Foto: getty

Srpski teniser drugi put u karijeri dobitnik je prestižne nagrade Laureus.

Đoković je pobijedio u konkurenciji fudbalera Kristijana Ronalda, vozača Formule jedan Luisa Hamiltona, motociklistu Marka Markesa, atletičara Renoa Lavilenija i golfera Rorija Maklorija.

Kako je navedeno u obrazloženju Akademije "Laureus", srpski teniser je prethodne godine ostvario izvanredne rezultate. Osvojio je sedam titula, među kojima su Vimbldon, mastersi u Indijan Velsu, Majamiju, Rimu i Parizu, završni turnir u Londonu i turnir iz serije 500 u Pekingu. U intervjuu za Si-En-En Đoković je rekao da je nagrada kruna svega onoga što se dešavalo u 2014. godini.

"Počastvovan sam ovom nagradom, znajući da su mi je povjerili predstavnici medija i članovi Laureus sportske akademije – sportske legende koje su inspirisale mene i mnoge druge sportiste širom svijeta. Želim da im se zahvalim. Ovo je kruna svega onoga što se dešavalo u 2014. godini, najboljoj godini u mom životu".

Srpskom asu ovo je drugi put u karijeri da dobije nagradu Laureus.

"Protekla sezona bila je jedna od najboljih u mojoj karijeri. Ostvario sam velike uspjehe, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu koji mi je mnogo pomogao i bez koga ne bih bio ovo što jesam".

Đoković je ponovio da mu je titula na Rolan Garosu najveći cilj do kraja karijere, ali je otkrio šta mu je još važno.

"Niko nije nepobjediv, ali je Nadal najveći izazov na šljaci, on je kralj šljake. Izgubio je samo jedan meč u Parizu. Ali, on nije jedini kojeg želim da pobijedim tamo. Tu su Federer, Vavrinka, ima još dosta igrača. Nivo muškog tenisa je trenutno nevjerovatan, želim samo da budem posvećen, da uživam i, nadam se, ostvarim dobre rezultate na šljaci".

Nagrada Laureus dodjeljuje se od 2000. godine. Porede je sa nagradom Oskar američke filmske akademije.