latinica  ћирилица
20/04/2015 |  11:44 | Autor: TANЈUG

Ponovo odgođeno suđenje osmorici žandarma

Početak suđenja osmorici pripadnika Žandarmerije, osumnjičenim za prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojice vojnih policajaca koji su bili sa njima, ponovo je danas odgođen za 30. april u Višem sudu u Beogradu.
Ponovo odloženo suđenje osmorici žandarma - Foto: ANSA
Ponovo odloženo suđenje osmorici žandarmaFoto: ANSA

Suđenje je odgođeno zbog spriječenosti sudije Svetlane Aleksić, saopštila je prisutnima u sudnici sudija Zorana Trajković.

Suđenje je prethodno, krajem marta, odgođeno jer svi optuženi nisu primili optužni prijedlog.

Inače, kada suđenje počne planirano je saslušanje optuženih, a naredni termin kada bi trebalo da budu saslušani oštećeni, odnosno brat premijera Aleksandra Vučića i brat gradonačelnika Beograda Siniše Malog, kao i pripadnici Vojne policije, biće naknadno određen.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti pripadnike Žandarmerije da su kao saučesnici izvršili napad na vojno lice u vršenju vojne službe, u sticaju sa krivičnim djelom zlostavljanje i mučenje.

Komandant voda Žandarma tereti se i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, u vezi sa njihovim učešćem u događajima na dan održavanja Parade ponosa.

Na optuženičkoj klupi su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je početkom februara krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koje je podnio zaštitnik građana Saša Јanković.

Taj incident dogodio se 28. septembra prošle godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu, kada je u centru grada, iz bezbjednosnih razloga, bilo pojačano prisustvo policije.

O incidentu postoji i video zapis koji su objavile skoro sve televizije.

Pripadnici Žandarmerije tukli su Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića, Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda i dvojicu pripadnika "Kobri" koji su bili sa njima.