latinica  ћирилица
20/04/2015 |  13:31 | Autor: SRNA

Osmić: Otkriveni "politički jataci" Čauševića

Predsjednik Sindikata radnika Uprave za indirektno oporezivanje BiH Mehmedalija Osmić tvrdi da su otkriveni "politički jataci" bivšeg direktora UIO Kemala Čauševića, ali da, zbog policijske istrage, trenutno ne može da saopšti njihova imena.
Uprava za indirektno oporezivanje - Foto: RTRS
Uprava za indirektno oporezivanjeFoto: RTRS

"Riječ je, uglavnom, o političarima koji su bili na vlasti, a ima pojedinaca koji su još tu, ali ne obavljaju funkcije koje su ranije obavljali", rekao je Osmić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Osmić je naveo da "na površinu izlazi istina o vezi koja postoji i koja je postojala između kriminalnih krugova u BiH i pojedinih političara".

On je napomenuo da sindikat UIO BiH sedam godina upozorava na nepravilnosti, kriminal i korupciju. "U narednom periodu slijedi obračun sa svima koji su pljačkali ovu zemlju, ovaj narod i doveli nas u ovu situaciju", poručio je Osmić.

On je rekao da se BiH pljačka decenijama, tako da je u sve institucije većina ovdašnjih političara instalirala svoje ljude koji iznutra razaraju institucije BiH, ističući da su UIO i policijske agencije u BiH sada u prednosti u odnosu na kriminalce, jer znaju istinu o njima, odnosno šta i kako rade.

Osmić je poručio građanima u BiH da "od danas ništa više neće biti isto u borbi protiv kriminala i korupcije", ističući da je na visokom nivou saradnja UIO BiH, Tužilaštva i drugih institucija.

Govoreći o nedavnoj akciji "Mreža" u vezi sa krijumčarenjem određenih vrsta robe i automobila, Osmić je rekao da je ova akcija izvedena na krajnje profesionalan način.

"Kako će se to dalje završiti - vidjećemo, ali iz profesionalnih razloga ne želim komentarisati detalje akcije. Smatram da ćemo ubuduće te akcije izvoditi u smislu kvalitetnije pripreme za sve", zaključio je Osmić.