latinica  ћирилица
20/04/2015 |  15:18 | Autor: SRNA

Višković: Uskoro imenovanje ekspertskog tima

Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Radovan Višković, izjavio je da bi ove sedmice poslanički klubovi trebalo da predlože kandidate za ekspertski tim koji će učestvovati u raspravi pred Ustavnim sudom BiH o apelaciji bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

Višković je istakao da će ekspertski tim zastupati interese NSRS pred Ustavnim sudom BiH u raspravi o apelaciji podnesenoj zbog Zakona o praznicima Republike Srpske, koja je zakazana za 27. maj.

- Klub poslanika SNSD-a će u ekspertsku grupu predložiti predsjednika skupštinskog Zakonodavnog odbora Svetu Јovanovića, Željka Mirjanića, a ako bude zainteresovan, u timu bi bio i Igor Radojičić - rekao je Višković.

On je naveo da bi u eksperskom timu trebalo da bude i poslanik NDP-a u Parlamentu Srpske Dragan Čavić, kao neko ko ima ogromno političko iskustvo, i profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Mile Dmičić.

- To bi trebalo da bude tim kvalitetnih ljudi koji naše interese pred Ustavnim sudom BiH mogu braniti na najbolji mogući način - zaključio je Višković.

Narodna skupština Republike Srpske neće ukidati Dan Republike ako bi Ustavni sud BiH eventualno donio odluku kojom se pojedine odredbe Zakona o praznicima Srpske proglašavaju neustavnim, navodi se u Deklaraciji koju je parlament Srpske usvojio u petak, 17. aprila.