latinica  ћирилица
21/04/2015 |  13:24 | Autor: TANЈUG

Konte zove još jednog "stranca" u reprezentaciju

Јedan od najtalentovaniji fudbalera Evrope Paulo Dibala najavio je danas da bi mogao da nastupa za reprezentaciju Italije, iako je rođen u Argentini.

Napadač Palerma rođen je u Kordobi, ali selektor Azura Antonio Konte želi da iskoristi to što ima italijansko porijeklo.

"Postoji šansa da igram za Italiju. Konte me je zvao, ali osjećam se kao Argentinac. Vidjećemo šta će se sve dešavati u budućnosti", rekao je Dibala za "Kanal Plus".

Konte je podijelio javnost u Italiji kada je odlučio da u nacionalni tim pozove Argentinca Franka Vaskeza iz Palerma i Brazilca Edera iz Sampdorije, koji je na debiju golom donio Italiji remi na gostovanju u Bugarskoj (1:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Dibala, koji će procjenjuje na 40 miliona evra, će poslije odličnih igara u Seriji A na kraju sezone napustiti Palermo, pošto je na meti Barselone, Јuventusa i Real Madrida.

Dvadesetjednogodišnji fudbaler je ove sezone postigao 13 golova u prvenstvu na 30 utakmica, a prije kluba sa Sicilije igrao je za argentinski Institut.