latinica  ћирилица
22/04/2015 |  13:44 | Autor: TANЈUG

Mihajlović: Nikada nisam i neću rušiti Nikolića i Vučića

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da "nikada nije i nikada neće" rušiti predsjednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandara Vučića, a da o optužbama koje su joj proteklih dana upućene povodom izvještaja o razlozima vraćana "falkona 50" sa leta za Rim treba razgovarati na stranačkim organima.
Zorana Mihajlović - Foto: TANЈUG
Zorana MihajlovićFoto: TANЈUG

Mihajlović je novinarima u Privrednoj komori Srbije rekla da u prethodna dva dana nije davala nikakve izjave o tom incidentu izvan onoga što je, kako je rekla, njen posao kao ministra građevine saobraćaja i infrastrukture.

Potperdsjednica SNS i Vlade Srbije je rekla da poštuje odluke svoje stranke i da, ako o tome treba da se priča, onda to treba činiti na stranačkim organima.

Podsjetila je i da je upravo ona na jednoj od posljednjih sjednica stranačkog Predsjedništva bila za to da se ne priča u javnosti o odnosima između članova SNS.

"Јa nijednu jedinu reč u prethodna dva dana nisam rekla a da je bilo van onoga što je moj posao kao ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture", rekla je i dodala da se "politika slučajno ili namjerno miješa u ono što je posao".

"Moj posao je bio da obezbijedim uslove da se sačini izvještaj i da Srbija sazna zašto se "falkom" vratio. Јa sam moj posao uradila, Direktor civilnog vaduhoplovstva kao regulatorno tijelo je takođe svoj posao uradio i izveštaj je dat", rekla je Mihajlović.

Istakla je i da je u međuvremenu apelovala da na uzdržavanje od bilo kakvih komentara sve dok izveštaj o tom incidentu ne bude gotov.

Mihajlović je rekla i da je nepotrebno dalje zbunjivanje javnosti, kao i da joj je sve drugo "nebitno i neverovatno".

Tek se očekuje dolazak investitora u Srbiju

Mihajlović je, odgovarajući na pitanje da prokomentariše to što su tri njemačka investitora odlučila da ulažu u Makedoniju, umjesto u Srbiju, rekla da ne može da komentariše pojedinačne odluke kompanija i istakla da Srbija ima dobru saradnju sa njemačkim privrednicima koji u Srbiji zapošljavavaju veliki broj ljudi

"Nadam se da će investitori tek da dolaze u Srbiju", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je podsjetila da je u decembru prošle godine usvojen Zakon o planiranju i izgradnji, a zatim su u roku od dva mjeseca donesena sva podzakonska akta, tako da se sada veoma brzo izdaju lokacijski uslovi za izdavanje građevinskih dozvola.

Ministarstvo sada radi na izdavanju građevinskih dozvola, na koju se do sada čekalo čak 965 dana, što pokazuje kakvo je stanje bilo u prethodnom periodu, rekla je Mihajlovićeva i dodala da je Srbija, zahvaljujući tom zakonu, napravila odgovarajući privredni ambijent za privlačenje investicija.