latinica  ћирилица
24/04/2015 |  12:03 | Autor: novosti.rs

Gordić: Nije Zvezda samo Marjanović

Treći put u klupskoj istoriji, Cedevita će se boriti za prsten u ABA ligi.
Nemanja Gordić - Foto: RTRS
Nemanja GordićFoto: RTRS

Poslije finala na F4 2012. u Tel Avivu i prošle godine u Beogradu, šampion Hrvatske je pobjedom u majstorici polufinalne serije protiv Budućnosti obezbijedio vizu za Evroligu sljedeće sezone. Ipak, ambiciozni klub iz hrvatske prestonice želi da napravi i korak dalje. Јedan od onih koji zna šta je potrebno da bi jadranski prsten bio osvojen je Nemanja Gordić. Plejmejker ja bio dio šampionske generacije Partizana, koja je osvojila titulu u ABA ligi 2013. godine pobijedivši u finalu upravo tim protiv koga će od subote voditi velike bitke - Crvenu zvezdu Telekom.

Gordić se u razgovoru za "Novosti" najprije rpisjetio polufinalnoe serije protiv Budućnosti, ekipe za koju je i sam igrao od 2005. do 2011. godine.

"Tokom prvog meča imali smo i 15 razlike, mogli smo i tada da slavimo u Podogorici. Ipak, kada smo dobili dvije utakmice na našem terenu, iako smo u trećoj imali i minus 13, vratili smo samopouzdanje i znali smo da će Budućnost biti pod mnogo većim pritiskom u majstorici. Sve što se dešavalo u petom meču išlo je nama u korist. Kontrolisali smo utakmicu, odbili smo svaki napad Podgoričana i na kraju smo zasluženo našli mjesto u finalnoj seriji", objašnjava pouzdani plejmejker, koji ove sezone ima prosjek od 9.1 poena i 4.3 asistencije na 29 mečeva u ABA ligi.

U priči oko finala, Gordić je skrenuo pažnju na još jednu činjenicu.

"Јako mi je drago i što su dvorane tokom polufinalnih duela bile prepune. I to i u Beogradu, i u Podgorici, i u Zagrebu. I to govori da su ljudi prepoznali kvalitet košarke", ne ostavlja ni gram sumnje Gordić.

Prema njegovim riječima, plasman u finale je već veliki uspjeh, a ulogu favorita u seriji prepušta beogradskom klubu.

"Prije svega, svima nam je vema drago što smo obezbijedili mejsto u Evroligi i sljedeće sezone. To je bio cilj i ostvarili smo ga. Zaista, veliki je to uspjeh ako se zna kakav je kvalitet svih timova koji su vodili borbu za ta dva mjesta u Evroligi. Crvena zvezda ima sjajnu sezonu. Svi rezultati koji su ostvarili u ABA ligi i Evroligi to i pokazuju. Na ruku im ide i to što su sigurno odmorniji od nas. Mi smo iz aviona i autobusa praktično odmah krenuli put Beograda. Drugo, Zvezda ima odličan sastav. Nisu 'crveno-bijeli' samo Boban Marjanović. Daleko od toga. Spoljna linija im je sjajna, a rezultati i igre protiv Partizana u polufinalnoj seriji su pokazali da su nesumnjivi favoriti i u finalnoj seriji", jasan je Gordić.

Ono što ne ide na ruku Cedeviti je i činjenica da ih je Zvezda ove sezone dva puta svaladala.

"To što je bilo 2:0 za njih u ligaškom dijelu sezone ne znači ništa. Pa i mi smo imali 2:0 protiv Budućnosti u ligaškom dijelu, pa smo morali da igramo peti meč da bismo obezbijedili mjesto u finalu. Ono što je sigurno je da ćemo se boriti do kraja. Vrlo dobro znam kako je igrati u Beogradu kada je Zvezda domaćin, ali učinićemo sve da ostvarimo što bolji rezultat u prvim mečevima", zaključio je Gordić.