latinica  ћирилица
24/04/2015 |  15:41 | Autor: SRNA

Moskva: Otvorena izložba "Upoznaj Republiku Srpsku"

Izložba fotografija "Upoznaj Republiku Srpsku" u Moskvi otvorena je sa ciljem da upozna posjetioce sa ljepotom i raznolikošću Srpske, te promoviše njenu turističku ponudu, saopšteno je iz Turističke organizacije Republike Srpske
Moskva: Izložba fotografija "Upoznaj Republiku Srpsku" - Foto: SRNA
Moskva: Izložba fotografija "Upoznaj Republiku Srpsku"Foto: SRNA

Fotografije prikazuju gradove i sela, arhitekturu, stanovništvo, njihov život i svakodnevnicu, osnovne kulturne manifestacije i običaje Republike Srpske.

Odštampani su i promotivni materijali - turistička brošura Republike Srpske i "Gastronaut" kao dopunski podsticaj za privlačenje interesa za region.

Punu podršku otvaranju izložbe pružilo je Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi, koje je uspjelo da realizuje ideju srpsko-ruskog društva "Bratstvo" iz Srpske.

Izložbu su otvorili zamjenik šefa Predstavništva Republike Srpske Morozov I.S, ambasador BiH u Ruskoj Federaciji Ivan Barbalić i predsjednik srpsko-ruskog društva "Bratstvo" Rajko Ćulibrk.

Moskva: Izložba fotografija "Upoznaj Republiku Srpsku"

Među gostima su bili i predstavnici "Narodnog radija", rusko-srpskog portala "Senica", Instituta slavistike Ruske akademije nauka i drugi.

Posebna pažnja bila je usmjerena na one koji su učestvovali u humanitarnoj akciji za pomoć nastradalim područjima u Srpskoj tokom poplava 2014. godine. Dodijeljene su simbolične nagrade, odnosno knjiga Rajka Kuzmanovića "Traktati o ustavnopravnom položaju Republike Srpske".

Izložba više od 70 fotografija Republike Srpske biće otvorena do sutra.