latinica  ћирилица
24/04/2015 |  16:11 | Autor: SRNA

Komarica: Obnova crkve u Novom Gradu dragocjen iskorak

Banjalučki biskup Franjo Komarica rekao je danas da je podrška opštine Novi Grad inicijativi za početak obnove katoličkog sakralnog objekta u ovom gradu dragocjen iskorak i izrazio očekivanje da će ove godine crkva biti pod krovom.
Komarica u Novom Gradu - Foto: SRNA
Komarica u Novom GraduFoto: SRNA

Biskup Komarica sastao se sa načelnikom opštine Novi Grad Snježanom Rajilić, nakon čega su zajedno posjetili devastiranu katoličku crkvu Presvetog Trojstva u ovom gradu, izgrađenu 1886. godine.

"Vremena su iza nas takva kakva jesu, sad dolazi novo vrijeme. Izuzetno sam zahvalan Rajilićevoj koja je pokazala plemenitost, korektnost, pa i vjerski stav prema vjerskim objektima različitih vjerskih zajednica. Čestitam i ovom gradu i načelniku opštine što ste takvog stava i, ako Bog da, uskoro će ovaj grad dobiti objekat katoličke zajednice kakav zaslužuje", rekao je Komarica.

On očekuje da će ove godine crkva biti pod krovom.

Rajilićeva je navela da će pomoć za obnovu crkve biti izdvojena iz opštinskog budžeta, ali i iz privatnih preduzeća.

"I moralno i meterijalno staćemo iza projekta da crkva bude obnovljena", rekla je ona.

Rajilićeva je ponovila da je ranije dogovoreno da će opština Novi Grad obezbijediti sav neophodan materijal za krovnu konstrukciju. Podrška je obećana i iz Ministarstva za izbjeglice i rasljena lica Republike Srpske.